Makkarin seinän maalaus Kalklitir-maalilla



Olin jo pitkään haaveillut makkarin seinän maalaamisesta Kalklitirin kalkkimaaleilla. Olin nähnyt kuvia blogeissa, lehdissä ja Instagramissa ihanista seinistä, jotka oli maalattu tuolla maalilla.

Makkarin päätyseinässä oli tapetti, joka näkyy esimerkiksi tässä tuolipostauksessa. Tapetin poistaminen olisi ollut niin työläs homma, että päätin maalata tapetin päälle. Ensin googlettelin tietoa mitä tapahtuu (vettyykö tapetti, irtoaako tapetti, tarttuuko maali), ja päätin lopulta ottaa riskin, joko onnistuu tai sitten ei!

Ja hyvin onnistui! Maalasin ensin tapetin päälle yhden kerroksen pohjamaalilla, ja annoin kuivua kunnolla. Maalauksen aikana tapetti kupruili vähän, mutta tasottui kuivuessaan. Tämän päälle maalasin kolme kerrosta Kalklitirin sävyllä Concrete secco. Väri oli märkänä tosi tumma, mutta kuivuneena paljon vaaleampi. Älkää siis pelätkö ottaa kahdesta sävystä sitä tummempaa, vaaleat sävyt voivat jäädä tosi haaleiksi.






Kalklitirin seinämaalit ostetaan jauheena, johon lisätään maalaustilanteessa vettä. Maali näytti alussa ihan kuravelliltä ja oli tosi lötköä, joten älä pelästy jos maali ei näytä siltä mihin olet tottunut! Maali myös kuivuu tosi nopeasti, joten kannattaa pitää maalatessa kiirettä. Varsinkaan maalattavan "suikaleen" reunat eivät saisi kuivua ennen kuin vetelet seuraavaa suikaletta. Hyvät ohjeet löysin Aveoshopin sivuilta (ja täältä myös tilasin maalin), jossa olivat myös maalanneet tapetin päälle. Seinään riitti hyvin yksi pussi jauhetta, ja toisella pussilla maalasinkin vanhempieni kodissa muutaman seinän lisää :D




Maalipinnasta tuli ihanan matta, ja kuvio jolla maalia sutii tulee kivasti esiin.Vähäsen tuolta maalin alta näkyy vielä tapetin saumat, mutta minua eivät haittaa yhtään!

Samalla uudistin makkaria vähän muutenkin, kun rautakaupasta hommattu vaneri pääsi sängynpäädyksi.

// Roosa

3 kommenttia

  1. Tosi kiva ja tunnelmallinen maali. Meilläkin on vanhoista tapeteista jotain jälkeä, niin hyvä jos se ei tässä niin haittaa. Voi jättää tämän seinän osalta tasoitetyön pois.

    VastaaPoista
  2. Hienon näköinen tuo maali, tuo kivan tekstuurin seinään myös. Meilläkin sisämaalaus alkamassa lomien jälkeen. Vielä ei ole kovin suuria suunnitelmia, sillä mietimme vielä muutamien vaihtoehtojen väliltä. Eli sävyvalinnat edessä. https://www.wisi.fi/maalaustyot/sisamaalaus

    VastaaPoista
  3. Näyttää hyvältä, tuo semmoista kontrastia. Meidän mökki kaipaisi myös pientä uudistusta. Ainakin maalaustyöt pitäisi tehdä ensin. Katsotaan sitten, lähteekö myös muut pinnat uusittavaksi.

    VastaaPoista